Spíkři

Adam Laita

Jsem WordPress nadšenec zaměřený na optimalizaci Front-Endu a zjednodušování administračního UI. Tyto praktiky se snažím implementovat na každý web, který stavím. Občasně přednáším, ale především organizuji WordCamp Praha, který jsem měl letos celý na starosti.

Téma: Mistrovská optimalizace obrázků

Článek s Adamem

Petra Dolejšová

Jsem advokátka a jednatelka AK eLegal. Specializuji se na právo v oblasti marketingu, médií, GDPR a na ochranu duševního vlastnictví. Za svou praxi jsem proškolila přes 10 tisíc začínajících i zkušených podnikatelů ve výše uvedených oblastech. V oblasti GDPR často řečním na akcích určených pro odborníky i laiky, jsem autorkou řady článků k této problematice, jak v právně, tak podnikatelsky a marketingově zaměřených médiích. V advokátní praxi jsem pomohla nastavit firemní procesy v oblasti zpracování osobních údajů více než osmdesáti českým i zahraničním subjektům.

Téma: Obsah webu a jeho právní úskalí

Článek s Petrou

Pavel Cahlík

Jsem Pavel Cahlík a přiznávám, že jsem na značky. Pomáhal jsem značkám jako je BLESK, Aha! nebo Jipka najít jejich podstatu a vylepšit tak jejich výkonnost. A i když jsem už propásl všechny ceny pro lidi mladší 30 let, tak si nemyslím, že tím život končí.

Téma: Odhalte, jak s vámi značky manipulují

Článek s Pavlem

Marcin Jóźwiak

Marcin Jóźwiak

Marcin Jóźwiak – owner of Dream Focus, WordPress evangelist – has been involved in designing, coding and website maintenance for years. He works with individual and corporate clients, conducting consultations, helps in implementing changes. His clients include: Remondis Electrorecycling sp z o o., Elektro-System S.A., Children’s Health Center, RTCK, Eko-Punkt S.A.

Lecture: Forms for websites. Principle of operation and protection

Article with Marcin

Ján Bočínec

Vždy ma poteší, keď sa môžem zúčastniť komunitnej akcie ako je WordCamp, alebo rôzne lokálne meetupy, lebo môžem po dlhej dobe postretať ľudí, ktorých vidím len cez obrazovku a dať si s nimi konečne pivo. Baví ma navrhovať a vylepšovať procesy pre môj tím v slobodnej firme Webikon.

Predošlé skúsenosti ako spíker
WC Praha
WC Košice
WC Brno
WC Bratislava
WC Žilina
WP meetups
Niekoľko ďalších developer meetupov

Téma: WordPress – dobrý sluha, zlý pán

Článek s Jánem

Martin Šimko

Pracuji jako SEO specialista na volné noze. Mám zkušenosti z agenturního prostředí, kde jsem začínal jako konzultant a vypracoval jsem se na vedoucího všech konzultantů napříč agenturou RobertNemec.com. Jsem vystudovaný informatik, takže vše zakládám tvrdě na datech – proto u svých klientů často řeším i analytiku a vyhodnocování marketingových kanálů jako celek. Zaměřuji se především na střední a velké e-shopy a obsahové weby.

Téma: Proč ne/potřebujete SEO?

Článek s Martinem

Matej Zeliska

Baví ma navrhovať riešenia, ktoré uľahčujú ľuďom život a zároveň dávajú zmysel z hľadiska biznisu. Som členom designérského tímu Pábení. Pomáhame firmám objavovať nové príležitosti v rozvoji produktov a služieb, nastavovať brand či komunikačné stratégie či riešiť nábor a onboarding v HR. A používame pri tom designérske metódy. Na projektoch riešim celý designový proces – zber a analýza dát pomocou výskumu, návrh riešenia a jeho implementácia. WordPress nám pri tom často pomáha. Jemu a jeho komunite vďačím za veľa a WordCamp mi dáva príležitosť jej aspoň trochu vrátiť 🙂

Téma: Buduj weby strategicky

Článek s Matejem

róbert jurinek

Róbert Jurinek

Po svete chodím od roku 1986 a od roku 2002 sa venujem IT, počínajúc rokom 2010 som sa začal profilovať smerom k tvorbe webových riešení a informačnej bezpečnosti, čo vyústilo do založenia slobodnej firmičky Zeni. Občas ma môžete vidieť vystupovať v malom klube alebo kaviarni ako jediného člena hudobnej skupiny Buzzycat. Spoločne s Mgr. Marekom Timkom, PhD. organizujem Literárne večery v Brne. Amatérsky sa zaujímam o históriu, najmä o písomníctvo a jazyky.

Téma: Nekonečný príbeh – DevOps adventúra pre WordPress

Článek s Robem

jan sverak

Jan Svěrák

Ahoj, jsem Honza a dělám internety. Poslední tři roky jsem se staral o frontend spousty WordPressových webů a v současné době se věnuji designování frontendu webových aplikací. Nejsem Javascriptový programátor ani mašina na převádění PSD do HTML 😀

Kromě toho tlačím do lidí informace na workshopech, či  dlouhodobých kurzech Czechitas a hrozně rád přednáším na konferencích a meetupech. K čemuž teď přičítám i suprový WordCamp Brno!

Téma: Potřebuješ kodéra

Článek s Janem

Marek Čevelíček

UX designér, návrhář webů, vedoucí Liquid Design. Navrhuju strategické firemní weby a zlepšuju nákupní procesy e-shopů. Mám 15 let zkušeností a díky širokému rozhledu šetřím lidem hlavně čas. Jo, a zajímá mě psychologie chování – to se v UX hodí.

Téma: Zlepšujeme web – Použitelnost a přesvědčivost na webu

Článek s Markem

Tomáš Cirkl

Webové stránky na redakčním systému WordPress stavím už  10 let. Za tu dobu se mi podařilo vybudovat firmu, založit blog a hlavně mít stále svou práci rád.

Téma: Divi

Článek s Tomášem

Tomáš Netík

Jmenuji se Tomáš Netík a pracuji v Proficio na pozici analytika. Online marketing jsem poznal během studií na VŠ a od té doby se mu plně věnuji 🙂

Téma: Analytika – proč ji řešit a jak na ni

Článek s Tomášem

Přemek Kubák

Jmenuji se Přemek Kubák. Řídím malý tým freelancerů, se kterými od roku 2007 společně tvoříme a spravujeme webové stránky. V týmu funguji také jako obchodník a projektový manažer. Ve volném čase se věnuji zahradě, hudbě a práci s dětmi. Rád chodím na výlety a baví mě vše, co souvisí s přírodou.

Téma: Tvorba webů na šablonách ano/ne

Článek s Přemkem

WordCamp Brno 2019 - Michal Hrubý

Michal Hrubý

Pracuji jako technik IT a projektový manager, na projektech pod které spadá i tvorba webů. WordPress jako redakční systém jsem si velice oblíbil a používám ho více než 7 let. Jakožto jeden z pořadatelů WordCamp Brno, znám i spoustu lidí z WP komunity a je mi potěšením, že mohu i já být nápomocen.

Téma: Tvorba katalogu produktů pomocí Advanced Custom Fields

Článek s Michalem

Marek Le Xuan

Ahoj, jmenuji se Marek Le Xuan a věnuji se projektovému managementu, inovacím a optimalizacím. Pomáhám lidem plánovat a zjednodušovat, v podnikání i v osobním životě.

Téma: Elementor

Článek s Markem

Vlastimil Ott

WordPressem se zabývám od roku 2006 a v roce 2015 jsem založil firmu WP-admin.cz. Staráme se o existující WordPressy, zrychlujeme je, vylepšujeme, zabezpečujeme a pečujeme o to, aby svým majitelům pomáhaly v jejich podnikání.

Téma: Jak změřit rychlost načítání webu a jak ho zrychlit

Článek s Vlastou

Katarína Novotná

WordPress som objavila približne 8 rokov dozadu a bola to láska na prvý pohľad. Viac ako 5 roky som aktívna vo WordPress komunite.

Pomáham organizovať WordCamp Bratislava a Bratislavské WordPress meetupy. Na WordCamp Europe som bola ako dobrovoľník. Pracujem ako affiliate manažér v sieti Dognet. Vo voľnom čase tvorím webové stránky, (ne)blogujem na xkatka.sk a starám sa o svoj eshop Vejare.sk. SEO, PPC a iné skratky sú mi tiež veľmi blízke. Bez internetu dokážem prežiť maximálne 3 dni #vyskusaneZaVas.

Téma: Ako zorganizovať WordCamp (stand-up comedy, sit down tragedy)

Článek s Katarínou

Daniel Nytra

Specialista online marketingu, bloger, zakladatel projektů SimpleShop a DreamROI, lektor, podnikatel a konzultant. Dopodrobna se věnuje marketingovým strategiím společností, automatizacím prodeje a e-mailovému marketingu.

Téma: Jak vydělávat email marketingem ve vašem WordPressu

Článek s Danem

WordCamp Brno 2019 is over. Check out the next edition!