Přednášející: xKatka – Katarína Novotná

Téma: Slider je mŕtvy, nech žije slider.
Obsah: Naozaj si chcete obsadiť najlepšiu pozíciu na webe nič nehovoriacim sliderom? Klasickým sliderom je koniec. Spravte slider, ktorý bude mať zmysel pre vás aj pre návštevníka!

1. Co podle Tebe způsobí, že se z nějakého dne stane úspěšný den?

Najúspešný deň by to bol, ak by som vyhrala Eurojackpot. No musíme sa uspokojiť aj s malými víťazstvami, ktoré robia deň krásny. Napríklad clear inbox 🙂
Každý máme naše malé víťazstvá a mali by sme sa z nich tešiť. Minule som prvýkrát v živote piekla. Muffiny. Z prášku. A podarili sa mi, kuchyňa nevyhorela, tešila som sa z toho ešte týždeň.

Úspešný deň si robíme my sami. Ak budeme stále čakať na nejakú zázračnú kompiláciu hviezd, či inteligentný tweet Donalda Trumpa, nikdy nebudeme šťastní.

2. V čem si myslíš, že s Tebou téměř všichni nesouhlasí?

Tak toto je naozaj ťažká otázka. Neviem si na nič takéto spomenúť. Som dosť prispôsobivá osoba a keď sú čísla, štúdie, skúsenosti a podložené fakty, tak nemám problém zmeniť svoj názor.
Radšej si najprv vypočujem názory ostatných, porozmýšľam a až potom vyjadrím môj názor, ktorý je samozrejme otvorený k ďalšej diskusii.

PS: S mojim priateľom sa stále hádame aký počet kozmetických prípravkov v kúpeľni je ešte možné považovať normálne.

3. Když si chceš udělat radost, jaké tři věci uděláš jako první?

Som žena, takže toto je u mňa dosť jednoduché 😀

Nakupujem
Browsujem po eshopoch
Hádžem veci do wishlistu, ktoré si potom nikdy nekúpim

Moje obľúbené obchody sú:
Lookfantastic.com, Asos.com, Yves-rocher.sk, Martinus.sk, latestinbeauty.com, Demobaza.com a samozrejme Aliexpress.

Na druhú stranu, ani ten malý ITčkár sa vo mne neskrýva. Sledujem technologické novinky, čítam čo všetko ľudia spravili s Raspberry Pi, slintám nad technickými parametrami nového Asus ZenBooku Pro a snívam, aké by to bolo krásne mať ho ako firemný notebook. Potom sa celá vysmiata a zasnená vrátim k mojej firemnej repasovanej Toshibe a svet sa točí ďalej.

Aj snívať o veciach mi proste robí radosť.

 

4. Kdy si spokojená sama se sebou?

Keď mám clear inbox a clear tasks. Úplne super je, ak sa mi to podarí pred deviatou večer.
Ako by povedal môj šéf: „Zrob tak, aby dobre bolo“, – Štefan Polgári, Dognet.sk

 

5. Kdo v tvém okolí má na Tebe obzvlášť dobrý vliv a proč/čím?

V každom je niečo, čo si môžem zobrať a čím sa môžem inšpirovať.

Napríklad môj šéf, Štefan Polgári – Má zázračnú schopnosť dať sa do reči s kýmkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek. Bez ohľadu na promile alkoholu v krvi. Taktiež sa vie rýchlo rozhodnúť v biznisových otázkach. Je to proste šéfko. Najviac ma vždy pobaví, keď sa treba nad niečím rozhodnúť a je to moja zodpovednosť a on povie: „Rozhodni sa a sprav ako myslíš“. Je cítiť v našej kancelárii, že nám dôveruje a chce, aby sme si verili aj my sami. Nemá problém na nás delegovať dôležité úlohy, ktoré majú priamy vplyv na celú firmu.

A potom je tu samozrejme veľa ľudí, s ktorými sa síce nestretávam osobne, no sledujem ich cez sociálne siete a obdivujem to, čo robia a ako to robia. Napríklad: Michal Truban, Miroslav Trnka, Michal Meško, Peter Stražovec,…

 

6. Co čekáš od WordCamp Brno 2018

Dúfam, že tohtoročný WordCamp bude aspoň tak dobrý ako minulý rok.
Teším sa na ľudí, búrlivú diskusiu po prednáške a samozrejme na catering a after party.

 

7. Co může WordCamp Brno 2018 čekat od tebe

Tento rok som si pre účastníkov pripravila tému niekde medzi UX a dizajnom a pevne verím, že po prednáške sa rozbúri búrlivá diskusia. Budem hovoriť o slideroch na webe a každý má na to iný názor, takže očakávam výživnú diskusiu.

WordCamp Brno 2018 is over. Check out the next edition!