Přednášející: Matej Kravjar

Téma: Platobná brána – idea2live
Obsah: Proces spustenia platobnej brány na e-shope, od myšlienky, cez formality, implementáciu až po spustenie na živom webe.

1. Které rozhodnutí ovlivnilo tvůj život nejvíce?

Jedno z rozhodnutí, ktoré ovplyvnili môj život do veľkej miery bol odchod zo zamestnania. Odchod z dobre plateného, pohodlného a prestížneho zamestania. Odchádzal som, pretože som chcel a dôvodom bolo mať viac času pre seba, priateľku a štúdium na vysokej škole. Je to jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote. Dnes pracujem v slobodnej firme a nemenil by som.

2. Čím si tě dokáží lidé získat?

Tým, že vedia počúvať.

3. Jak si objevil své povolání/profesi?
Počas strednej školy som sa viac zoznámil s programovaním a začal som sa tomu venovať nie len na hodinách informatiky ale aj doma vo voľnom čase. Objavil som PHP, začal som po večeroch cez modem uploadovať a testovať prvé skripty. A keď som zvládol nainštalovať lokálny Apache a ponoril sa do toho naplno, bolo rozhodnuté.
4. Pokud by tví přátelé nedokázali poznat Tvůj hlas v telefonu, podle čeho by poznali, že si to opravdu ty?
Myslím, že blízkym priateľom by stačilo zopár zážitkov, o ktorých vie len úzky okruh ľudí. Teda tým, ktorí majú dobrú pamäť 🙂
5. Pokud bys mohl udělat anketu v celém městě, co by ses chtěl dozvědět?

Zaujímalo by ma, koľko ľudí raňajkuje / obeduje / večeria a ťuká si pri tom do telefónu.

6. Co čekáš od WordCamp Brno 2018
Fungujúcu techniku. Nerád by som na svojej prvej prednáške na WordCampe bojoval okrem stresu aj s nefunkčným projektorom či mikrofónom 😉
7. Co může WordCamp Brno 2018 čekat od tebe
Na prednáške prinesiem svoj vhľad do celého procesu spustenia platobnej brány na webe. Mimo nej sa s účastníkmi rád podelím o moje skúsenosti s vývojom WordPress/WooCommerce pluginov, či iných vecí ohľadom e-shopov a webov postavených na WordPress.

WordCamp Brno 2018 is over. Check out the next edition!